Îngrijirea nou-născutului și a copiilor

Neonatologia și pediatria sunt ramuri ale medicinii care se preocupă de îngrijirea nou-născuților și a copiilor, ființele cele mai pure ale vieții noastre. A avea grijă de copilul altcuiva care îți încredințează toată încrederea lui pentru a-i reda sănătatea, este o responsabilitate enormă, dar și un rol important pe care medicii pediatrii și-l asumă zi de zi.

Consultul neonatologic la Spital & Policlinica Sfântul Ioan

Consultul neonatologic se realizează în primele momente ale vieții nou-născutului pentru a ne asigura că îi oferim condițiile cele mai bune și primitoare odată cu venirea pe lume, că este echilibrat din punct de vedere cardio-respirator, plus toate investigațiile necesare,  iar apoi secondăm mama, cu răspunsuri la întrebări, consiliere în alăptare, primele îngrijiri și tot ce mai este nevoie până la externarea lor în perfectă siguranță și armonie.

Consultul pediatric la Spital & Policlinica Sfântul Ioan

Consultul pediatric se efectuează în primul an de viață în principal pentru monitorizarea creșterii și vaccinării bebelușului, iar cel mai adesea, vizitele se măresc, atunci când cel mic intră în colectivitate și apar problemele specifice: strănut, tuse, febră, durere în gât, secreții nazale, boli contagioase etc.

La Spital & Policlinica Sfântul Ioan tratăm cu maxim profesionalism fiecare mic pacient în parte, în condiții cât mai prietenoase și familiare, pentru a-i câștiga încrederea și pentru ca acesta să revină ori de câte ori este nevoie, relaxat și fără eterna frică de “oamenii în alb”.

 

Controlul periodic pe grupe de vârstă

Grupa de vârstă 0 – 5 ani

Pentru această grupă de vârstă vaccinările, promovarea alimentației naturale, limitarea expunerii la fumatul pasiv, fluorinarea apei, supravegherea manipulării substanțelor toxice, evitarea maltratării copilului în familie reprezintă o enumerare a unor măsuri utile.

Grupa de vârstă 5 – 10 ani

Împreună cu  măsurile educative generale promovate de școală, stimularea activităților sportive adecvate vârstei (înot, sporturi de echipă), care să evite sedentarismul, programele nutriționale care să prevină obezitatea sau malnutriția, controalele stomatologice, toate constituie programe preventive cu eficiență pe termen lung.

Grupa de vârstă peste 12 ani

Pentru copii cu vârsta mai mare de 12 ani, prevenirea accidentelor de circulație, noțiunile de educație sexuală și autoprotecție împotriva infecției HIV trebuie să intre în rândul preocupărilor medicului pediatru. Se impune necesitatea unor mesageri multipli. Iar medicul pediatru este doar unul din aceștia, având avantajul cunoașterii copiilor pe care îi îngrijește.

Monitorizarea creșterii și dezvoltării copilului reprezintă o măsură importantă, în toate etapele de vârstă.

 

Programează-te acum la unul dintre specialiștii noștri!

Medici Pediatrie și neonatologie

Dr. Mimi Inceu

Medic primar Pediatrie

SpitalStr. Ion Luca Caragiale nr. 1, Baia Mare

0262 20 66 20

L-V: 07:00 – 20:00
S: 08:00 – 14:00

PoliclinicaBd. Republicii nr. 30, Baia Mare

0262 20 66 20

L-V: 07:00 – 20:00
S: 08:00 – 14:00