Alergologie

Este specialitatea medicală care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, profilaxia și tratarea bolilor alergice. Alergiile apar ca și reacții de hipersensibilitate ale sistemului imunitar, care pot declanșa diferite simptome, mergând până la șoc anafilactic, în unele cazuri.

Detalii
Cardiologie

Cardiologia este o ramură medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor cardiovasculare (inima și vasele inimii sangvine). În ciuda faptului că sistemul cardiovascular este invariabil asociat cu sângele, cardiologia se ocupă doar în mică măsură de afecțiunile sangvine, cu câteva excepții care țin de funcția cardiacă și tulburările de coagulare.

Detalii
Chirurgie estetică

Chirurgia estetică este o ramură din chirurgia plastică care are ca scop îmbunătățirea aspectului estetic al corpului uman. Acest lucru înseamnă fie corectarea unor deficiențe morfologice existente de la naștere sau dobândite ulterior, fie îndepărtarea semnelor de îmbătrânire.

Detalii
Chirurgie generală

Chirurgia generală este specialitatea care abordează tratamentul patologiilor chirurgicale abdominale dar și al altor afecțiuni ce necesită implicarea tehnicilor chirurgicale speciale din sfera endocrină, toracică, ginecologică, urologică, oncologică sau traumatică.

Detalii
Chirurgie vasculară

Chirurgia vasculară este specialitatea medicală care se ocupă cu tratarea afecțiunilor legate de sistemul vascular: arterial, venos sau limfatic, excepție făcând vasele inimii și ale creierului.

Detalii
Dermatovenerologie

Dermatovenerologia este ramura medicinii care se ocupă cu sănătatea pielii, mai exact cu tratamentul afecțiunilor pielii, mucoaselor, unghiilor și părului. 

Detalii
Ecografie

Ecografia este o metoda imagistică de diagnostic, ce constă în folosirea unui ecograf cu un mic transductor și gel, prin care corpul este expus la unde acustice,  reflectate de structurile țesuturilor, ecourile rezultate fiind transformate în imagini. 

Detalii
Endocrinologie

Endocrinologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sistemului endocrin, a bolilor hormonale. 

Detalii
Gastroenterologie

Gastroenterologia este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, depistarea, diagnosticarea, tratarea afecțiunilor medicale localizate la nivelul esofagului, stomacului, duodenului, intestinului subţire, colonului, ficatului, vezicii biliare și pancreasului.

Detalii
Ginecologie și obstetrică

Ginecologia și obstetrica sunt specialități medico-chirurgicale care se ocupă cu studiul morfo-fiziopatologiei aparatului genital feminin, al proceselor biologice legate de reproducere și tratamentul stărilor patologice din sfera genitală.

Detalii
Hematologie

Hematologia este ramura medicinei care se ocupă cu studiul, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sângelui și ale organelor hematopoietice - măduva roșie osoasa, splina, ficat, ganglioni limfatici.

Detalii
Medicină internă

Medicina internă este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticul și tratamentul nechirurgical al afecțiunilor, în special cele ale organelor interne. Medicina internă se adresează exclusiv adulților.

Detalii
Neurochirurgie

Neurochirurgia este specialitatea medicală care asigură prevenția, diagnosticul, evaluarea, tratamentul chirurgical sau non-chirurgical, terapia intensivă și reabilitarea pacienților cu procese patologice care afectează sistemul nervos central și periferic, incluzând structurile lor de suport și protecție, structurile lor vasculare, precum și tratamentul chirurgical sau non-chirurgical al durerii.

Detalii
Neurologie

Neurologia este specialitatea medicală care se ocupă cu patologia, diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central, sistemul nervos periferic, dar și al bolilor sistemului muscular și ale joncțiunilor neuromusculare.

Detalii
Nutriție și dietetică

Nutriția și dietetica sunt specialitățile medicale care se ocupă cu diagnosticul şi tratamentul bolilor nutritive şi tulburărilor metabolice asociate acestora. 

Detalii
Oftalmologie

Oftalmologia este specialitatea medicală care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor cu afecțiuni ale globului ocular și anexelor globului ocular.

Detalii
Oncologie

Oncologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea, tratamentul și prevenirea bolii canceroase umane.

Detalii
ORL

ORL (otorinolaringologia) este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare, sinusurilor.

Detalii
Ortopedie și traumatologie

Ortopedia și traumatologia este specialitatea medicală care se ocupa cu diagnosticul, tratamentul și prevenirea leziunilor și bolilor sistemului musculo-scheletic. Acest sistem complex include oasele, articulațiile, ligamentele, tendoanele, mușchii și nervii.

Detalii
Pediatrie și neonatologie

Pediatria este o specialitate medicală care se ocupă cu investigarea, diagnosticare și tratarea bolilor întâlnite la copii. Neonatologia este specialitatea medicală care se ocupă cu studiul nou-născutului sănătos, cu depistarea, diagnosticarea și tratarea bolilor specifice acestei grupe de vârstă, precum și cu îngrijirea și protezarea pentru menținerea vieții a nou-născutului prematur.

Detalii
Pneumologie

Pneumologia este  specialitatea medicală care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor care suferă de boli ale aparatului respirator, prin mijloace nechirurgicale.

Detalii
Reumatologie

Reumatologia este specialitatea medicală care se ocupă cu depistarea, diagnosticul, tratamentul și monitorizarea pacienților cu boli ale sistemului musculo-scheletal și ale țesutului conjunctiv vascular.

Detalii
Urologie

Urologia este specialitatea medico-chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor tractului urinar și a sistemului reproductiv masculin.

Detalii

SpitalStr. Ion Luca Caragiale nr. 1, Baia Mare

0262 20 66 20

L-V: 07:00 – 20:00
S: 08:00 – 14:00

PoliclinicaBd. Republicii nr. 30, Baia Mare

0262 20 66 20

L-V: 07:00 – 20:00
S: 08:00 – 14:00

Abonare la newsletter

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.