Totul despre injectarea cu Botox!

Injectarea cu Botox

Injectarea cu Botox reprezinta un tratament cosmetic eficient si sigur, care a devenit din ce in ce mai popular datorita efectelor sale in tratarea ridurilor fine, de expresie, cat si a celor profunde.

Toxina botulinica blocheaza transmiterea impulsurilor nervoase catre muschii faciali din zona in care a fost injectata. Astfel, se reduc temporar contractiile muschilor ce cauzeaza producerea ridurilor.

Indicatiile tratamentului cu Botox:

Injectarea cu Botox este solutia rapida si sigura pentru indepartarea ridurilor si pentru a arata mai bine, mai tanara si proaspata pentru o perioada lunga de timp.

  • tratarea ridurilor de expresie
  • tratarea ridurilor profunde

Inainte de a incepe tratamentul este necesara o discutie privata cu specialistul plastician pentru identificarea problemelor de sanatate, in special a celor care afecteaza musculatura sau nervii, pentru a identifica daca clienta doreste sa ramana insarcinata in perioada imediat urmatoare. Ulterior acesteia, chirurgul plastician este in masura sa spuna daca se poate face sau nu un tratament cu toxina botulinica.

Toxina botulinica de tip A – Botox/ Dysport

Toxina botulinica de tip A, cunoscuta si sub denumirea comerciala de Botox/ Dysport, este o substanta derivata a bacteriei Clostridium Botulinum. Cand este injectata in muschi, toxina botulinica are un efect local – aceasta blocheaza temporar transmiterea inpulsurilor nervoase de la nervii faciali catre muschii zonei in care a fost injectata. Muschii faciali se relaxeaza, iar miscarile de expresie nu mai scot in evidenta ridurile.

Injectarea toxinei botulinice A

Aceasta substanta va fi injectata, in conditii perfect sterile, direct in muschii zonelor afectate de riduri. Inainte de injectare, in functie de structura fetei si de mobilitatea muschilor faciali, medicul va stabili care sunt zonele ce pot fi injectate.

Intreaga procedura dureaza 30 minute. Sunt necesare de la 4 la 10 injectii, in functie de zona tratata. Acul cu care se realizeaza injectiile este foarte fin si din aceast motiv disconfortul este minim. Nu este necesara anestezia decat in cazul persoanelor sensibile.

Experienta plasticianului face ca programul goBotox sa fie unul extrem de simplu, procedura putand fi realizata chiar si in timpul unei pauze de masa!

Ameliorarea ridurilor va fi vizibilă in 4-7 zile de la efectuarea intervenției.

Datorita tratamentelor injectarii cu Botox repetate, musculatura poate deveni mai ferma, iar rezultatele vor dura o perioada mai lunga de timp.

In unele situatii poate sa apara un discomfort minor, asociat cu aceasta procedura: simptome asemanatoare celor gripale, miscari usoare necontrolate ale ochiului (in primele 30 min), dureri faciale, inrosirea zonei injectate. Precautii si contraindicatii: infectie in zona care ar trebui injectata, alergie la oricare din ingrediente, sarcina, afectiuni neurologice (ex. Miastenia Gravis).

Apelează acum la specialiștii noștri în chirurgie estetică de la Spital & Policlinica Sfântul Ioan Baia Mare!

Abonare la newsletter

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.