1. Descriere

Anestezia şi terapia intensivă este specialitatea medicală care asigură, prin mijloace farmacologice şi tehnice specifice, pe de o parte condiţiile necesare pentru desfăşurarea actului chirurgical, a îngrijirii perioperatorii şi a altor proceduri diagnostice/terapeutice iar, pe de altă parte, suportul indispensabil pacientului critic pentru evaluarea şi tratamentul disfuncţiilor/leziunilor de organ.

2. Cui se adreseaza:

In cadrul Retelei Medicale Victoria, anestezia si terapia intensiva se adreseaza exclusiv pacientului perioperator.

3. Ce servicii medicale se pot efectua in cadrul Retelei Medicale Victoria pentru pacientii ce acceseaza specialitatea anestezie si terapie intensiva:

Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului Victoria este una dotata cu toata tehnologia de ultima ora in domeniu. Aceasta pune la dispozitie pacientilor atat preoperator, in timpul interventiilor chirurgicale, cat si postoperator, in sectia de Terapie Intensiva, toate dotarile necesare pentru ca actul medical sa se desfasoare in conditii de maxima siguranta. De la aparatele de anestezie de ultima generatie la echipamente de radiologie mobila pentru pacientii internati in sectia de terapie intensiva si pana la posibilitatile de ventilatie mecanica realizate cu echipamente superioare din punct de vedere tehnic, se asigura o unitate de ATI completa si complexa pentru pacientii spitalului.

Echipa de profesionisti ai sectiei ATI a spitalului Victoria, este una formata din mai multe cadre medicale, incluzand atat medici primari si specialisti in ATI, cat si personal mediu specializat in ATI.

Toate interventiile chirurgicale realizate in Spitalul Victoria, sunt precedate de un consult preanestezic minutios, in care se analizeaza intreaga stare de sanatate a pacientului si se stabileste schema de anestezie aplicabila, precum si necesitatile de terapie intensiva ulterioara.